Mangel ved båtkjøp. Heving av båtkjøp. Jus du bør kunne.
Artikkel for Nettavisen om båtjus.  Sommeren er høysesong for båtlivet og mange kjøper kostbare båter for å unne seg en fin tid på sjøen. Noen ganger ender dessverre båtdrømmen i konflikt etter at man har kjøpt båt med mangler. Kjøp av båt er regulert i forbrukerkjøpsloven hvis man som forbruker kjøper båt av en næringsdrivende. […]

by Thomas Reinholdt

Thomas Reinholdt er advokat, siviløkonom og fallskjermjeger. Han har lang erfaring fra næringslivet innenfor en rekke fagfelter. Spesielt dyktig er han til å skape vinn-vinn situasjoner for sine klienter.

Mangel ved båtkjøp. Heving av båtkjøp. Jus du bør kunne.

av | aug 16, 2020 | Blogg, Forbrukerrett

Reading Time: < 1 minuteLesetid: < 1 minutt

Artikkel for Nettavisen om båtjus. 

Sommeren er høysesong for båtlivet og mange kjøper kostbare båter for å unne seg en fin tid på sjøen. Noen ganger ender dessverre båtdrømmen i konflikt etter at man har kjøpt båt med mangler.

Kjøp av båt er regulert i forbrukerkjøpsloven hvis man som forbruker kjøper båt av en næringsdrivende. Kjøper man båt av en annen privatperson, typisk via finn.no, så reguleres båtkjøpet av kjøpsloven.

Hvilken lov som regulerer kjøpet vil ha betydning for hvor lett det er å få medhold i en berettiget reklamasjon samt hvor lett det er å heve kjøpet. Forbrukerkjøpsloven gir forbruker et sterkere vern enn det kjøpsloven gjør.

Forbrukerkjøpsloven er ufravikelig i forbrukerens favør. Det betyr at selger ikke kan oppstille salgsvilkår eller ansvarsfraskrivelser som gir kjøper dårligere rettigheter enn det som følger av loven.

Artikkelen omhandler videre mangelsbegrepet. Krav om reklamasjon ved båkjøp. Hvilke rettigheter du har ved en mangel slik som retting og omlevering, prisavslag, erstatning eller heving.

Les hele artikkelen i Nettavisen her.

Jeg har stadig saker innenfor forbrukerkjøp av både bil og båt. Les mer om hva jeg bistår med innen forbrukerrett.

Les mer om Thomas Reinholdt.

Follow by Email
LinkedIn
Share