Vurderer du å investere i startups? Les dette først.
Artikkel for Nettavisen om utfordringer ved startups investeringer Med alle de positive nyhetene rundt startup «raketter», så blir stadig flere mennesker fristet til å investere hard opptjente penger i oppstartselskaper. Håpet er å bli med på den neste raketten. Dessverre er det kun et fåtall av oppstartsselskapene som har livets rett. Tidligere var det kun […]

by Thomas Reinholdt

Thomas Reinholdt er advokat, siviløkonom og fallskjermjeger. Han har lang erfaring fra næringslivet innenfor en rekke fagfelter. Spesielt dyktig er han til å skape vinn-vinn situasjoner for sine klienter.

Vurderer du å investere i startups? Les dette først.

av | aug 6, 2020 | Blogg, Forretningsjus

Reading Time: < 1 minute

Artikkel for Nettavisen om utfordringer ved startups investeringer

Med alle de positive nyhetene rundt startup «raketter», så blir stadig flere mennesker fristet til å investere hard opptjente penger i oppstartselskaper. Håpet er å bli med på den neste raketten. Dessverre er det kun et fåtall av oppstartsselskapene som har livets rett. Tidligere var det kun 1 av 10 selskaper som lykkes. Nå er trolig dette tallet enda lavere.

Det er en god del fallgruver ved å investere i startups. Særlig tre forhold kan få kritisk betydning for hvorvidt investeringen blir vellykket eller ikke.

  1. Urealistisk verdivurdering – umulig å hente mer penger.
  2. Lite gjennomtenkt eierstruktur.
  3. Ikke koordinerte arbeidsavtaler og vilkår i teamet.

Les hele artikkelen i Nettavisen her.

Trenger du hjelp med forretningsjus, så kan du lese mer om hva jeg bistår med på denne siden.

Les mer om Thomas Reinholdt.

Follow by Email
LinkedIn
Share