OCTO VENTURES AS – INKUBATOR MED AMBISJONER
Kundehistorier

by Thomas Reinholdt

Thomas Reinholdt er advokat, siviløkonom og fallskjermjeger. Han har lang erfaring fra næringslivet innenfor en rekke fagfelter. Spesielt dyktig er han til å skape vinn-vinn situasjoner for sine klienter.

OCTO VENTURES AS – INKUBATOR MED AMBISJONER

av | mai 20, 2021 | Kundehistorier

Reading Time: 2 minutes
KUNDEHISTORIE

Octo Ventures er en Oslo-basert inkubator, som initierer, investerer i og utvikler selskaper sammen med eksterne medgründere.

Visjonen til Octo Ventures er å «inspirere gründere globalt og bidra til å signifikant øke deres sannsynlighet for å lykkes». Strategien for å oppnå dette er utvikle, implementere og dele det som basert på en vitenskapelig tilnærming er «best practice» innen entreprenørskap.

Selskapet ledes av André Baustad Benonisen Prydz som managing partner og Tormod Benonisen og Erlend Hausken som partnere. De to førstnevnte er brødre, og har bakgrunn fra blant annet investment banking og management consulting, mens Erlend er en erfaren gründer og CEO som i fjor solgte det siste selskapet han var med å starte, musikkappen Voisey, til NYSE-noterte Snap Inc. I tillegg har inkubatoren et titalls eksterne medgründere.

Menneskene bak Octo Ventures er opptatt av at læring over tid skal manifesteres i prinsipper, og at disse prinsippene skal være styrende for hvordan forretningen drives og hver enkelt opptrer. Prinsippene til Octo Ventures er å:

  • Ha dyp medfølelse for mennesker og jorden
  • Utfordre staus quo
  • Velge den vitenskapelige tilnærmingen
  • Gjøre så mye som mulig med så lite som mulig
  • Være radikalt transparent

Videre skal Octos investeringer bidra til å oppfylle FNs bærekraftsmål.

André sitt mantra er at selskaper er til for å skape verdi. For å skape betydelig verdi må man løse viktige problemer, argumenterer André.

Jo bedre løsningen er, jo mer verdi skaper du for dine kunder. Jo mer effektivt løsningen leveres, jo mer verdi skaper du for dine aksjonærer, sier han.

Om du skaper verdi for kunder og aksjonærer, så skaper du samtidig verdi for samfunnet.

–  Om flere selskaper hever standarden innen miljø og samfunnsansvar, og bidrar til finansiering av offentlige tjenester som helse og utdanning gjennom betaling av skatt, kan det ta oss et stort steg i retning av en bærekraftig fremtid for alle, fremholder Octo Ventures-lederen.

For å få til dette, må incentivstrukturen være på plass. Filosofien til Octo Ventures er at alle som er med på å skape verdi skal få sin rettferdige andel av verdiskapningen.

Tormod har kjernekompetanse på innovasjon og hvordan skape autonome team, som er blant områdene han følger opp porteføljeselskapene til Octo Ventures på.

Octo Ventures bygger sine egne løsninger på vitenskapelig metode, og Tormod bruker mye tid på å analysere tall og målekriterier. Samtidig mener han at det er viktig å kunne ta beslutninger selv med mye usikkerhet. Måling handler ikke om å fjerne usikkerhet, sier han, men å redusere den.

– Om du skal løse viktige problemer må du være intellektuelt ydmyk, være åpen for endring og ha drivkraften til å stå løpet ut, forklarer Tormod.

Reinholdt Advokatfirma AS har vært så heldige å få lov til å hjelpe teamet med forretningsjuridisk bistand og rådgivning knyttet til eksisterende portefølje og nye eksterne investeringer.

Om vår bistand sier André:

«Thomas Reinholdt er først og fremst en profesjonell som bidrar med viktig kompetanse og erfaring i de mange juridiske problemstillingene vi møter. I tillegg er han også særdeles positiv og hyggelig. Kort fortalt, en advokat vi har erfart at er i stand til å finne gode og balanserte løsninger, og som man gleder seg til å snakke med.»

Vi i Reinholdt Advokatfirma gleder oss til å følge verdiskapningsreisen til Octo Ventures videre!

 

Ta kontakt vedr din sak

Ved å sende inn skjemaet godtar du vår personvernerklæring

Q

Ta kontakt vedr din sak

Ved å sende inn skjemaet godtar du vår personvernerklæring

Q
Follow by Email
LinkedIn
Share